Подпомагат с 325 лева семейството на тримесечната Ивелина
Подпомагат с 325 лева семейството на тримесечната Ивелина / DarikNews.bg

Семейството на тримесечната Ивелина, която бе приета по спешност която бе приета по спешност миналия петък в Детската клиника на МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович" (Универитетска) заради увреждания и възпаление по кожата, ще бъде подпомогнато с еднократна финансова помощ от 325 лева. Това обяви началникът на дирекция „Социално подпомагане" в Стара Загора Петя Чакърова.

Кърмачето бе прието с опасност за живота след като майка му го е къпала до 40-ия ден в солена вода. Това е вторият му престой в болницата, първият продължил само ден по решение на майката.

Семейството на бебето има общо 4 деца. Те живеят в една стая и разчитат единствено на детските надбавки. Майката е получила и еднократна помощ в размер на 200 лева при раждането на Ивелина.

„Ще им отпуснем такава помощ, освен това ще ги насочим към използването на социални услуги. Те са грижовни родители, а и децата са много привързани към тях. Имаме идея да разговаряме с кмета на община Стара Загора за отпускане на малко по-голямо жилище.

От Бюрото по труда ще съдействат за намиране на работа на бащата, който обаче е без лични документи, тъй като ги е изгубил", обясни Петя Чакърова.