Плевнелиев: Има сериозна политическа криза
Плевнелиев: Има сериозна политическа криза / DarikNews.bg

Не изключвам варианта за трайна политическа дестабилизация в страната. Това е третото правителство за 2013 година. Имахме парламентарна криза и продължаваме да бъдем в една много сериозна политическа криза, каза президентът Росен Плевнелиев в Чирпан.
Утре в 14:00 часа той ще се срещне с протестиращи и контрапротестиращи.

„Факт е, че в България има тесен кръг от хора, който влияе на българската политика. Има срастване на медии, политика и икономически интереси", каза президентът.

Според него всеки проектозакон трябва да бъде изваден публично и да се направи оценка за неговото въздействие. Това е в правилата на Парламента.

Росен Плевнелиев апелира към политиците да спазват собствените си правила при изработването на изборния кодекс, както и да се направят публични дебати.

Президентът коментира и спешната нужда от промени в Закона за средното професионално образование.

„Решението за България е дуалната образователна система. Такава, каквато е въведена в много европейски държави - стажове, практики, близо до реалната икономика, професии, които могат бързо да намерят своята реализация в региона и заедно с бизнеса".

Президентът Росен Плевнелиев посети Чирпан, където официално откри новата учебна година в Професионална гимназия по селско стопанство и присъства на кръгла маса на тема практическото обучение в средната образователна степен.