Пламена с първо място в Бог е любов
Пламена с първо място в Бог е любов / netinfo

 

Деветокласничката от специалност „живопис" на Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн "акад. Дечко Узунов" в Казанлък Пламена Георгиева, спечели първото място в раздела за приложни изкуства в 8-мия национален конкурс „Бог е любов".

Конкурсът се организира от Министерство на образованието и науката и цели насърчаването и издирването на млади таланти в изкуството, литературата, науката.

 Пламена, която е от Нови пазар, спечели  журито с творбата си - батик върху хасе, изобразяващо образа на Мадоната с младенеца.

  Отличието за талантливото момиче от Нови пазар е едногодишна стипендия в размер на една втора  от минималната работна заплата, осигурена от МОН.

 Заедно с паричната си премия, която Пламена печели за втори път, тя получи и специалната благословия на Пловдивския митрополит Николай, книги и Библия.

 Освен първата награда в конкурса, Пламена е стипендиантка и Американската фондация за България, която също подпомага млади таланти в различни сфери.

Тя е и сред кандидатите за стипендия на фондация „Комунитас".

 НГПИД „акад. Дечко Узунов" е едно от училищата в България,  което има един от най- големите проценти ученици, получаващи стипендии за талантливи деца от различни институции и организации.