Движението в зоната на катастрофата се осъществява в активна лента
Пет са жертвите в тежката катастрофа на магистрала „Тракия“, която стана около 17 часа вчера на км 160-ти. Един от загиналите все още не е идентифициран.

В УМБАЛ-Стара Загора е настанено малко дете, което е в критично състояние и все още има опасност за живота му. Близо 3-годишното дете има тежка мозъчно-черепна травма, с фрактура в основата на черепа. Пациентът вече е интубиран и лекарите ще направят опит за нови изследвания. 

Шестима бяха транспортирани снощи в болницата, всички са пуснати за домашно лечение, увери още снощи директорът д-р Йовчо Йовчев.

Часове наред продължава разчистването на отломки на мястото на произшествието, ТИР-ът е закачен на специализирана техника и всеки момент трябва да бъде извлечен от местопроизшествието.

Образувано е досъдебно производство, работи се по няколко версии, сред които влошено здравословно състояние на загиналия шофьор, заспиване на волана или повреда на тежката машина.

В ранния следобед очаквам да бъде пуснато изцяло движението по магистралата, обясни директорът на Областно пътно управление Илия Златев, който се намира на мястото на произшествието.

Там е и работна група, която ще възстанови около 100 метра от мантинелата, в която се заби тежката машина. 

По информация на ОПУ движението от София към Бургас, в зоната на инцидента, се осъществява в активна лента. След разчистването ще бъде пуснато и лявото платно в посока София, отново в активна лента.

До пълното пускане на движението в ранния следобед има създаден обходен маршрут през селата, указан е с табели, има и пътни полицаи, които насочват шофьорите към него, увери директорът на  Областното пътно управление Илия Златев.

За тези, които пътуват от Бургас за София - на пътен възел Оризово, в посока село Плодовитово, Мирово, Милево, Поповица до пътен възел Пловдив-изток отново могат да се качат на магистралата на 132-ри километър.

Шофьорите да се движат с повишено внимание.