Общински съветници даряват заплатите си за Хитрино
Общински съветници даряват заплатите си за Хитрино / DarikNews.bg, архив

Общинският съветник от групата „Истината за Стара Загора" Янко Янков ще дари заплатата си за месец декември в помощ на пострадалите жители на село Хитрино. Примерът му последвала и Мария Костова от Общинския съвет в Мъглиж. Това е самостоятелен акт и всеки сам решава как да постъпи, но ако се включат и други общински съветници ще е много хубаво, коментира съветникът.

Благотворителна кампания за събиране на помощи за хората, останали без дом в шуменското село, започна и в Стара Загора. Те се приемат до 23 декември в офис срещу Народно Читалище „Родина" /бившия пионерски дом/, за да могат да бъдат транспортирани на 24 декември и да достигнат до нуждаещите се.

До момента няма събрани дарения, но има заявено желание от близо десетина старозагорци.

Желаещите да помогнат на пострадалите от село Хитрино могат да го направят и като изпратят SMS на номер 1466 (1 лев без ДДС).

Дарения могат да се правят и на специално създадената за целта банкова сметка: IBAN в BGN: BG64UNCR76301078660913

BIC: UNCRBGSF
Банка: УниКредит Булбанк

Взрив на товарна влакова композиция от цистерни, превозващи пропилен, в село Хитрино, на 20 км от Шумен, стана на 10 декември. При инцедента загинаха 7 души, а десетки бяха ранени. Бяха евакуирани жителите на селото. Има големи материални щети в цялото село, сградата на гарата е напълно унищожена. Разрушени са къщи и други обекти, включително общината.