Община Казанлък с нов образователен проект
Община Казанлък с нов образователен проект / Dariknews.bg, архив

Община Казанлък стартира нов образователен проект ,,Добро образование сега-добри възможности в бъдеще". Той е финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" чрез Европейския социален фонд и е на обща стойност 150 125,90 лв.

Общата цел на проекта е да се подобрят условията за интеграция на децата и учениците от етнически малцинствени групи от община Казанлък, чрез мотивирано включване още от най-ранна възраст в образователния процес, като това ще доведе до тяхната по-успешна социална и трудова реализация в бъдеще.

Проектът е насочен към подобряване обхвата на децата от предучилищна възраст в детските градини, реализиране на целенасочени дейности за подпомагане овладяването на български език от децата и учениците от етнически малцинствен произход, създаване на условия за предотвратяване на ранното отпадане на деца от училище и изграждане на среда, толерантна към различията.

Проектът ще се изпълнява в продължение на 12 месеца от Община Казанлък в партньорство с ОДЗ ,,Мир" с.Бузовград, ОУ ,,Васил Левски" с.Бузовград, ОДЗ ,,Детелина" с.Горно Черковище, ОУ ,,Св.Климент Охридски" с.Горно Черковище, ЦДГ ,,Ален Мак" с.Ръжена, ОДЗ ,,Синчец" с.Копринка", ЦДГ ,,Снежанка" гр.Казанлък, ОУ ,,Кулата" гр.Казанлък