Община Казанлък-партньор по проекта „И аз имам семейство”
Община Казанлък-партньор по проекта „И аз имам семейство” / Dariknews.bg/архив

До края на октомври 2013 година Община Казанлък ще работи по проект „И аз имам семейство". Той се изпълнява по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Приеми ме", на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд.

Стойността на безвъзмездната финансова помощ е в размер на 14 989 455.30 лева, /в т. ч. 12 741 037.00 лева - ЕСФ и 2 248 418.30 лева - национално съфинансиране/ .

Основната цел на проекта е да се подкрепи процеса на деинституционализация на деца, като се създаде и реализира устойчив модел за развитие на заместваща семейна грижа за деца, настанени в специализирани институции и на деца, които се намират в риск от изоставяне.

Идеята в национален мащаб е в края на проектa у нас да има 600 деца, настанени в приемни семейства, а приемните родители да бъдат 500.

Досега в община Казанлък има 3 приемни семейства и още 3 се обучават за такива. Желаещите да станат приемни родители могат да се обърнат към екипа по приемна грижа към Община Казанлък, където ще получат информация за условията и реда за кандидатстване за приемно семейство - ул. "Войнишка" №25, сграда № 2 на Община Казанлък, ет.2, стая № 14, е-mail: priemna_grija_kazanlak@mail.bg