Община Казанлък и РУПолиция подписаха план за взаимодействие
Община Казанлък и РУПолиция подписаха план за взаимодействие / МВР-Стара Загора

За първи път в Казанлък бе подписан план за взаимодействие между Община Казанлък и Районно управление „Полиция". Това е акт, който затвърждава доброто партньорство и регламентира съвместната работа на местната изпълнителна власт и наМинистерството на вътрешните работи в няколко стратегически направления.

Планът бе подписан от кмета на Община - Казанлък Стефан Дамянов и началникът на РУ „Полиция"-Казанлък главен инспекторИван Чолаков. На събитието присъстваха директорът на ОДП на МВР-стара Загора комисар Алекси Алексиев и началникът на Районно управление служба „Пожарна безопасност и спасяване"-Казанлък, главен инспектор Анчо Шишков.

Планът е разработен в съответствие със Закона за местното самоуправление и местната власт, наредбите на Общинския съвет и Закона за МВР. Целта е да се постигне още по-добра съгласуваност в действията на органите за управление на РУ „Полиция" и Община Казанлък. Той съдържа редица задачи и дейности за периода 2011-2013 г. в следните направления: опазване на обществения ред; организация на транспорта; стопански дейности и екологична политика; опазване на селскостопанското имущество; превантивни дейности; организационно взаимодействие, информират от пресцентъра на полицията.

Кметът Стефан Дамянов благодари на представителите на МВР за съвместната работа и подчерта, че в плана са заложени нови дейности, сред които са поддържане на регистър на магазините, които притежават лиценз за продажба на взривни вещества, оръжия и пиротехнически изделия; поддържане на регистър на обекти, притежаващи лиценз за хазарт; контрол за спазване Закон за етажната собственост.