Областният управител на проверка в Пето основно училище
Областният управител на проверка в Пето основно училище / Областна администрация

Областният управител Живка Аладжова направи проверка в едно от двете училища в Стара Загора, в които това лято тече мащабен ремонт. С финансиране от фонд „Козлодуй" V ОУ „Митьо Станев" и СОУ „Максим Горки" бяха подложени на сериозно реновиране.

Работата в двете училища стартира в края на юли и по заповед на кмета Живко Тодоров трябваше да приключи на 10 септември. При визитата на областния управител Живка Аладжова в V ОУ „Митьо Станев" обаче стана ясно, че строителните работи там продължават и в момента.

Според директорът Цонка Николова в неофициален разговор фирмата е обещала ремонтните дейности да бъдат финализирани до първия учебен ден - 16 септември. Ръководството на училището вече преорганизира учебния процес в един корпус, което ще позволи съчетаването му с довършителните дейности по ремонта.

„Строителната фирма трябва да обясни защо не са спазени сроковете по приключването на проекта", заяви областният управител Живка Аладжова.

„Първият учебен ден е достатъчно вълнуващ за ученици, родители и учители и всички ние трябва да създадем условия за спокойна среда на започване на учебни занятия", категорична бе Аладжова.

В инспекцията заедно с нея участваха началникът на РИО на МОН Татяна Димитрова, гл. инспектор д-р Ирена Делчева от ОД БХ (отдел „Контрол на храните"), инж. Таня Петкова от РЗИ (началник-отдел „Здравно-техническа експертиза") и Димитър Димитров от сектор „Пътна полиция".