Национална премиера на Операта
Национална премиера на Операта / Държавна опера Стара Загора

Премиерата на двете едноактни оперети-буфа „Крокфер" и „Драгунет" на френския класик Жак Офенбах ще се състои в една вечер - 16 декември /петък/, от 19.00 часа на сцената на Драматичния театър „Гео Милев" в Стара Загора. Посвещава се на 100 години от Първата световна война и се осъществява с любезното съдействие на Министерството на отбраната на Република България.

Рядко изпълняваните оперетни заглавия „Крокфер" и „Драгунет" се представят за първи път в България. Спектаклите се осъществяват от млад, талантлив и ентусиазиран екип, който с голямо вдъхновение и респект към гения на Жак Офенбах, обещава необикновено и вълнуващо преживяване за всички почитатели на красивата френска музика. Режисьор е Славчо Николов, диригент - Пиер Валтер, сценография и костюми - ГЕНДОНИ, пластика - Ромина Славова, участват солистите Милко Михайлов, Александър Баранов-гост, Георги Динев, Нели Нечева, Веселина Андреева-гост, Пламен Асенов, Евгений Арабаджиев, Анита Шишкова-гост, Емилия Джурова, Тереза Бракалова - гост, солисти балет, оркестър на Държавна опера-Стара Загора.

В 19 часа, преди началото на първия спектакъл, проф. Божидар Димитров ще направи своеобразно представяне на епохата и събитията, на фона на които се развива действието.Той пристига специално за случая и ще говори пред публиката в залата на Драматичен театър " Гео Милев".