Музейна нощ в Казанлък
Музейна нощ в Казанлък / Иван Бонев

Филмовата импресия "Балкан" по едноименната концертна увертюра на акад. Петко Стайнов бе сред акценните в тазгодишната Нощ на музеите в Казанлък. Над 370 човека посетиха нощните прояви на казанлъшките културни институции в превърналата се вече в традиция и невероятно преживяване музейна нощ.


За наслада на посетителите на нощните експозиции в казанлъшкия музей и галерия бе и концертна програма, дарена от учениците от Школата по китара в НЧ „Възродена Искра", както и специалния концерт на Румелия и Стефан Христови.
Изложбата - живопис на проф. Румен Скорчев, ретроспективната експозиция „Библиотека Искра- паметта на Казанлъшкия край" бяха също дар за казанлъчани в нощта на 19-ти май.
На голяма видоестана пред ДК „Арсенал" любознателните граждани можеха да гледат и филма за откритията в Розовата долина.


305 групи от ученици са посетили казанлъшкия музей, Галерията и гробниците само през съботния ден, отчете музейната статистика. Лоши метеоролигични условия попречиха на любителите на историята и екстремните преживявания да се качат масово до Паметника на свободата на връх Шипка. Въпреки това малцината желаещи можеха да разгледат експозицията там до 22 часа в събота вечер.