Младежки консорциум от Стара Загора е приет в Националния младежки форум
Младежки консорциум от Стара Загора е приет в Националния младежки форум / netinfo

„Консултативен младежки съвет- Стара Загора" беше приет за пълноправен член на Национален младежки форум- България. Форумът обединява над 40 международни, национални и местни младежки организации, сред които Дружеството на ООН в България, Асоциация на студентите медици в България, Асоциация за подпомагане на академичната общност, Организация на българските скаути, Сдружение „Младежки глас", Младежка мрежа на КТ „Подкрепа", Младежка организация на КНСБ, Местен младежки консорциум „Ритъм-Варна" и други.

Кандидатурата на старозагорския консорциум, в който участват СНЦ „Нашенци - фолклорен ансамбъл", СНЦ „Клуб по конен спорт Феномен - Стара Загора" и СНЦ „Сдружение за съвременно изкуство и култура - Различният поглед", бе представена на общото събрание на Националния младежки форум. Петър Йорданов - председател на „Различният поглед", е делегатът на КМС, който представлява интересите на консорциума на общото събрание. Кандидатурата бе одобрена с пълно мнозинство, а пълноправното членство дава възможност на старозагорския делегат да гласува и да предлага становища на общото събрание на НМФ. След една година КМС - Стара Загора може да излъчи кандидат за органите на Форума - управителен съвет и контролна комисия.

Мисията на Национален младежки форум е да представлява интересите на младите хора в България и техните нужди, извеждайки на преден план значението и важността на младежките организации, тяхното развитие и участие в социалните и обществено-политическите процеси. От 2012 година НМФ е член на Европейския младежки форум към Европейската комисия.