Младежи ще закичват с мартеници и ще дефилират с факли
Младежи ще закичват с мартеници и ще дефилират с факли / ОДМВР Стара Загора

Младежки общински съвет Стара Загора и децата от домовете „Теофана Попова", „Българка" и „Мария Терезия" ще закичат с мартеници в началото на работния ден органите на реда пред двете Районни управления на полицията в града и пред Областната дирекция на МВР.

В 10 часа  членовете на МОС ще се включат в залесяването в близост до зоопарка, организирано от Община Стара Загора. На Националния празник на България те ще запалят над 50 факли, за да стоплят сърцата на млади и стари, и да покажат че загиналите за свободата винаги ще се помнят. Тогава от паметника „Св. Георги" в парк „Александър Стамболийски", в 18.30 часа ще тръгне факелното шествие на ученическата общност в града за четвърти пореден път. Със запалени факли младежите ще дефилират по булевард „Цар Симеон Велики" и ще се включат в тържествената заря проверка, която започва в 19.00 ч. пред Общината.

Организаторите апелират всички представители на ученическата общност да се присъединят в инициативата на МОС. Според тях по този начин ще съпреживеят заедно празника и ще научат нещо ново за българската история.
Инициативата на младото поколение, чиято цел е да възвърне младите към техния произход и традиции, е подкрепена от Община Стара Загора.