Международен турнир по борба за кадети „Динко Петров” за четвърти път
Международен турнир по борба за кадети „Динко Петров” за четвърти път / Община Стара Загора

Международният турнир по свободна и класическа борба за кадети „Динко Петров" ще се проведе за четвърта поредна година в Стара Загора.

За първи път има силно чуждестранно участие, защото се очакват отбори от Русия САЩ, Турция, Македония, Косово и Турция. Турнирът ще се проведе на 7 април в Общинската спортна зала в Стара Загора /Зала ДЗУ/, а община Стара Загора е съорганизатор.

Участие са заявили национални състезатели от над 20 големи клуба от страната, съобщиха организаторите. За първи път в турнира, в две категории- 67 и 44 кг., ще се изявят и жени. Официално участие е заявил отбор на САЩ, който ще кацне на летище София на 6 април в 14.00 ч.

Схватките на два тепиха започват на 7 април в 9 часа, а официалното откриване на турнира, на което ще присъства кметът на Стара Загора Живко Тодоров е от 16 часа. Два часа по-късно е и наглраждаването на призьорите.

Голямата атракция на турнира се очаква да бъде тристранната среща- Русия - САЩ - Спортен клуб по борба „Берое", която ще се проведе на 8 април от 14 часа в залата по борба на ул. „Ген. Столетов" - ГПЧЕ „Р. Ролан".

Ще бъдат раздадени много купи и медали, ще бъде връчен приз „Динко Петров" - за най-добро представяне, както и купи - за най-техничен и за най-резултатен състезател.