кулинарен конкурс
кулинарен конкурс / организатори
Кулинарната академия на Швейцарската образователна група и проектът ДОМИНО за дуално образование обявяват конкурса „Аз готвя най-добре“, за да поощрят млади българки кулинарни таланти.

Той е насочен към учениците, които учат за готвачи в четирите дуални паралелки по ДОМИНО в професионалните гимназии по туризъм в градовете Добрич, Бургас, Стара Загора и Перник.

Победителят ще има уникалния шанс да бъде на едноседмичен курс „Въведение в кулинарното изкуство“ в Кулинарната академия -  Швейцария, който не просто дава кулинарни знания и умения, но и създава възможности за полезни контакти. Втората награда е двудневно участие в Дните на отворени врати на Швейцарската образователна група в Швейцария. Третият ще получи книга с рецепти и готварска престилка от музея на прочутия шеф Антон Мозиман, авторът на Cuisine Naturelle - иновативна концепция, която обединява здравословното хранене и най-изтънчените гастрономически преживявания. Наградите са предоставени от Швейцарската образователна група, обединение на четири престижни колежа от сферата на хотелския мениджмънт и туризма.

Есе на тема „Удоволствието да готвиш за другите“ ще отсее на първия кръг най-добрите, които след това ще трябва да представят кулинарните си мечти и в кратък видеоклип. Жури от представители на Швейцарската образователна група и ДОМИНО, както и гласуване в социалните медии ще определят победителите.

Срокът за изпращането на есетата е 6 април 2017 на culinarycompetition@swisseducation.com. До 10 април ще бъдат обявени авторите на десетте най-добри есета. До 1 май те ще трябва да изпратят видеоклип. След това ще вървят събеседвания на журито и едновременно с това гласуване за клиповете в социалните медии (между 7 и 20 май). Клипът, събрал най-много харесвания и споделяния, ще спечели третата награда. За първото и второ място ще се произнесе журито.

Победителите ще бъдат обявени на 21 май.