Коледна кампания  подкрепя болно дете
Коледна кампания подкрепя болно дете / Община Казанлък

Конкурс за рисунка и ръчно изработена картичка по повод предстоящите коледни и новогодишни празници инициира дванадесетокласничката от природо-математическата гимназия „Никола Обрешков" в Казанлък Симона Чернева. Нейният проект, наречен „Магията на Коледната нощ" е съобразен с учебната дисциплина „Свят и личност".

Чрез тази благотворителна инициатива, заедно със своя съученичка, Симона иска да подкрепи лечението на малката Мелиса Шукри, която страда от детска церебрална парализа и се нуждае от скъпоструваща операция. Идеята на Симона е коледните и новогодишните картички, изработени от казанлъшки ученици, да бъдат представени на обществеността, като със събраните средства от благотворителната разпродажба се подпомогне семейството на малката Мелиса.

Всички желаещи да се включат в конкурса деца и ученици, могат да изпращат или да носят творбите си до 17-ти декември в отдел „Програми, проекти и младежка политика" на Община Казанлък, на адрес бул. „Розова долина" 6.

Специална комисия ще разгледа творбите и ще направи класиране, като първите пет от тях ще бъдат отличени с награди, осигурени от Община Казанлък. Награждаването ще се състои на 19 декември в ИМ ,,Искра" от 17.00 часа, в мултимедийната зала на музея. В деня на награждаването всички казанлъчани, които искат да помогнат на Мелиса, ще имат възможност да си закупят от изложените творби, като сумата ще бъде предадена на семейството на малкото момиче. Освен това, ще бъде поставена и кутия за набиране на средства.