Казанлъшката  кметица стартира с глоби
Казанлъшката кметица стартира с глоби / netinfo

По 1000 глоба   заради непремахнати агитационни материали в законовия срок, ще трябва да платят   структурите в Казанлък на КП „За гражданско управление", ВМРО-Българско национално движение, КП „ОДС - Общност на демократичните сили", ИК „Нанчо Видев", Коалиция „Експерти за Казанлък", ПП „Атака", НДСВ, Комунистическа партия, Синята коалиция, Земеделски народен съюз, Българска социалистическа партия, „Новото време-Защита", ПП ГЕРБ.


Това става ясно от първата заповед на новия казанлъшки кмет Галина Стоянова.
Днес тя разпореди в срок от 3 дни длъжностно лице от общинска администрация да състави актове за установяване на административни нарушения за неизпълнение на изискванията на чл. 134 ал. 9 от Изборния кодекс.


Заповедта е на основание чл. 44 ал. 1, т. 1 и ал. 2 от ЗМСМА и чл. 298 ал. 2 от Изборния кодекс . Тя е във връзка с изтичане на тридневния срок, съгласно чл. 134 ал. 9 от ИК за премахване на поставените агитационни материали за Избори ‘2011.


Актовете за констатираните нарушения са на базата на направена проверка и връчени покани с писмо № 34-00-57 от 4.11.2011 г. на Община Казанлък .