Казанлъшка делегация посети Македония
Казанлъшка делегация посети Македония / netinfo

Делегация от Казанлък участва в празника на Македонската община Кочани, който се проведе от 3 до 5 октомври.

Кочани и Казанлък са побратимени градове, като връзките между тях датират от 1995 г.Миналата година по време на Празника на розата беше подписан Меморандум за сътрудничество.

По време на деловата среща между кметовете на двата града – Стефан Дамянов на Казанлък и Любомир Янев на Кочани, бяха обсъдени възможностите за по-нататъшно развитие на двустранните взаимоотношения, културните връзки, туристическия обмен, обмен в сферата на образованието, младежките дейности. Кметът Дамянов отправи покана към Любомир Янев за гостуване по време на честване на 130-та годишнина на Община Казанлък, което ще се състои на 28 октомври.

Кметовете на населените места участваха в семинар, който се проведе в град Охрид.Бяха обсъдени въпроси, свързани със Закона за нотариусите, Закона за общинската собственост и Наредбата за публично-частното партньорство, както и основните постановки на бюджет 2009.

Общинската делегация от Казанлък посети българското посолство в Скопие и беше посрещната от първия секретар на посолството Ангел Ангелов. Казанлъчани първи разгледаха изложбата, подредена в посолството по случай 100-годишнината от обявяване на независимостта на България. Изложбата официално ще бъде открита утре.