Изпращат днес жалбата на недоволните от варовикова кариера в МОСВ
Изпращат днес жалбата на недоволните от варовикова кариера в МОСВ / Dariknews.bg, архив

Заместник областният управител на Стара Загора Теодора Иванова се срещна със селските кметове и представители на инициативни комитети от селата Едрево, Крива круша, Братя Кунчеви, Оряховица, Елхово, Руманя и Паничерево, които протестират срещу решение на Министерство на околната среда и водите, одобряващо инвестиционно предложение за добив на варовик и доломит в местността „Кереч Търла" .

На срещата Теодора Иванова се ангажира още днес подготвената от кметовете и инициативните комитети жалба да бъде изпратена до Министерството на околна среда и водите.

В петък около 200 души протестираха като блокираха за 15 минути международния път Свиленград-Русе в центъра на село Паничерево. След това протестът продължи пред общината в село Едрево. Хората са притеснени, че изграждането на кариера за добив на варовик и доломити ще наруши екологичното равновесие в района.

Те настояват решението на Министерството на околната среда и водите да бъде отменено и са категорични, че ако искането им не бъде чуто ще блокират друг главен път-този между селата Дълбоки, Оряховица и Братя Кунчеви, а на по-късен етап и прохода Хаинбоаз.