Иво Цанев: СДС се нуждае от нови каузи
Иво Цанев: СДС се нуждае от нови каузи / dariknews.bg

Имам сериозен упрек към ръководството на ДСБ, защото то повдига една тема в обществото, без да е провело консултации с нас. Така коментира в Стара Загора искания "импийчмънт" на президента кандидатът за председател на СДС Иво Цанев.

Ако ние сме синя коалиция и искаме да бъдем такава е редно единият съпредседател да знае какво прави другия, каза Иво Цанев. "Не може в публичното пространство да се остава с убеждението, че ДСБ и АТАКА са по-близки, отколкото ДСБ и СДС".

Реакцията на СДС не беше адекватна. Имахме национален съвет и въпреки многото разисквания се чу подкрепа за импийчмънт, но за съжаление личното мнение на Димо Гяуров в медиите, че не може да се осъществи от юридическа гледна точка надделя, допълни Иво Цанев. СДС или заема позиция "за", или "срещу". "Лакатушещите" позиции в партията я обезличават. "Моето мнение е, че след като е взето политическо решение за подкрепа, то трябва да се следва. Никакво лично мнение".

Тази вечер Иво Цанев ще предастви своята програма за развитието на СДС пред членовете на Обласният съвет на партията в Стара Загора.

Според него в момента в СДС няма политика и лидери. За да се върне партията в политиката, е необходимо да се формулират нови каузи. Каузи на новото модерно общество, на България като член на ЕС, за справедливост, за истинска демокрация, за прочистване на държавната администрация от корупция и разбира се -бързото излизане на страната

Иво Цанев: СДС се нуждае от нови каузи
netinfo
ни от кризата.