Хванаха автоджамбазин
Хванаха автоджамбазин / sxc.hu, архив

Криминалисти на ОДМВР-Стара Загора задържаха рецидивист, извършил множество кражби на моторни превозни средства.

24-годишният криминално проявен и осъждан мъж е задържан днес в землището на село Шейново.Той бил обявен за общодържавно издирване, след като на 4 август е избягал от затворническо общежитие, където е изтърпявал наказание „лишаване от свобода". Мъжът се придвижвал с откраднат от село Хаджидимитрово „Фолксваген поло", а близо до мястото на задържането му е установен и лек автомобил „ВАЗ 2101", откраднат от с. Горно Сахране.

До момента е установено, че от 4 до 21 август задържаният е съпричастен към общо пет случая на противозаконни отнемания на моторни превозни средства и две домови кражби в малки населени места от областта, за които са образувани и се водят досъдебни производства. В част от случаите извършителят е прониквал в чуждите домове през незаключени врати и отворени прозорци и отмъквал ключовете на леките автомобили. От жилищата той си е тръгвал и с парични суми, мобилни телефон и други вещи.

И.А. е задържан за срок до 24 часа в РУ - Казанлък. Работата по доказване на цялостната му престъпна дейност продължава под наблюдението на прокуратурата.