Горещ телефон за кандидат-гимназистите
Горещ телефон за кандидат-гимназистите / netinfo

Започна приемът на документи на завършилите осми клас.Училища -гнезда за прием и за полагане на приемни изпити са Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски", гр. Стара Загора и СОУ „Екзарх Антим І", гр. Казанлък.

Заявленията са по образец и се подават ученика, в присъствието на родител или настойник. Комисиите ще работят от 8 до 18 часа, включително в събота и неделя. Таксите за явяване на изпитите след завършено основно образование са:
- За изпита по математика - 5  лева
- Проверка на способностите по музика - 6 лева
Заедно със заявлението се представят и документи за платени такси.

  • Учениците без един родител са освободени от заплащането на такси за изпитите или проверката на способностите
  • Кръглите сираци се приемат над държавния план-прием, при изявено писмено желание и със заповед на началника на РИО, без да са полагали приемни изпити.

От днес до 2 юни ще се приемат и заявления за полагане на приемни изпити за учениците, завършили 7 клас . Комисиите също ще работят от 8 до 18 часа, включително и в събота и неделя.

Кандидат-гимназистите от Старозагорска област подават  заявления в V  и VІ ОУи в гимназия „Акад. Петко Стайнов", гр. Казанлък.
Таксите за явяване на изпитите след VII клас са:
- За изпита по български език и литература - 4  лева
- За изпита по математика - 4 лева
- Проверка на способностите по изобразително изкуство - 6  лева

БАНКОВА СМЕТКА ЗА ПРЕВЕЖДАНЕ НА ТАКСИ
IBAN: BG11 UNCR 7630 3100 1154 83
BIC: UNCRBGSF
БАНКА УНИКРЕДИТ БУЛБАНК СТАРА ЗАГОРА

Вносната бележка е за общата сума, но в нея е необходимо да се посочи името и ЕГН на детето.
Специалисти на Регионалбния инспекторат по образование ще отговарят на въпроси, свързани с кампанията на горещ телефон 25-31-14 или на e-mail: riostz@abv.bg
До 12 юни ще бъдат обявени списъците с разпределението на учениците по училища и зали за изпитите. Учениците ще бъдат уведомени писмено за допускането им до приемни изпити. Кандидат-гимназистите ще получат служебни бележки от училищата -гнезда, където са подали заявленията си.