Физикът Тео: Надявам се това да е само началото
Физикът Тео: Надявам се това да е само началото / netinfo

„Потенциалът за развитие на този район е много голям. Моите близки са тук, познавам хората, средата. Убедена съм, че перспективите пред развитието на града са много големи.Казанлък е един от изключително важните градове за развитието на страната ни и заслугата за това е на кмета на Казанлък.

Това заяви днес, при посещението си в града на розите вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.


Поводът да посети Казанлък бе началото на строежа на Национален център по природоматематически науки, който ще се изгражда в Казанлък, в района на Природо- математическата гимназия „ Никола Обрешков".


За изграждането му, очаквано десетилетия, в първите дни от мандата си, правителството отпусна 489 242 лева. Центърът ще бъде готов до септември ,като „топла връзка" между сградата на Математическата гимназия и съседна сграда. На площ от 636 кв. м. ще бъдат създадени и оборудвани с най- модерна техника кабинети по физика, биология, химия и математика.


Бъчварова заяви, че е горда от факта, че „правителството е започнало инвестиция в бъдещето, подкрепяйки младите таланти на България". Тази инвестиция не се връща в един мандат, но за сметка на това е по-устойчива в бъдещето. Инвестицията в образованието е сигурната посока за доброто бъдеще, заяви още вицепремиерът Бъчварова , като изрази и надежда, че талантливите ни деца ще останат в България.


„Златният" български физик и Мъж на годината Теодосий Теодосиев, който е преподавател по физика в това училище, не скри радостта си от факта, че държавата е „набрала смелост да направи неща, които училището с най- добри резултати по физика в страната е чакало близо 2/3 от времето, в което той е преподавал.
„Едно отговорно правителство трябва да вземе мерки да използва най- големия си капитал - талантливите деца. Умното правителство е това, което осигурява условия те да стигнат тавана на възможностите си. Надявам се това да е само началото , заяви още „златният" български физик.