Емил Христов: Не намирам причини да сваля доверието си от зам.-кмета Сотирова
Емил Христов: Не намирам причини да сваля доверието си от зам.-кмета Сотирова / DarikNews.bg, архив

Вярно е, че и аз съм изненадан, коментира председателят на Общинския съвет Емил Христов появилата се информация от Комисията по досиетата. От Решение 2-259 от 20 ноември става ясно, че името на зам.-кмета Иванка Сотирова е сред агентите на бившата ДС.

„Убеден съм, че Иванка Сотирова няма от какво да се срамува. Всичките й действия като зам.-кмет на общината са били насочени към изграждане авторитета на образованието, училището, общината и в интерес на хората. Разговарях с г-жа Сотирова и тя ме увери, че няма от какво да се срамува или да се чувства неудобно.

Не намирам причини да сваля доверие от нея или да се дистанцирам. Ще продължа да работя с Иванка Сотирова", обясни Христов.

Той беше категоричен, че хората не бива да бъдат освобождавани от постовете си с мотива „те са комунисти", нещо което поискали в писмо от Съюза на репресираните. Според председателя на Общинския съвет никой няма право да оказва натиск върху кмета за това с какъв екип ще работи.

"Единствената оценка, която можем да даваме е дали хората работят в интерес на града. Ситуацията наистина не е особено приятна, но съм убеден, че г-жа Сотирова сама трябва да обясни", каза още  Емил Христов.