/ netinfo
През тази година в Казанлък предстои да бъдат обновени 23 автобусни спирки, през които ще преминават седем електрически автобуса. Осигурени са вече електронните информационни табла.

Интересна година за културата в Казанлък

Дейностите са по проект „Интегриран градски транспорт на град Казанлък – Етап 1“. Ще бъде изграден Център за управление, със специализиран софтуер и JPS-и, монтирани в електробусите. За тях ще бъде изградено навесно покритие, което ще позволи въвеждането на системата на т.нар. „умни спирки“.
 
Проектът ще осигури на казанлъчани и техните гости независим от частни фирми, екологичен транспорт, с по-добро качество. Очакванията са емисиите на парникови газове да намалеят с близо 20 тона годишно.
 
Здравеопазване, образование, инфраструктура са акцентите в Проектобюджет 2019 на Община Казанлък

Общата стойност на проекта е  в размер на 3 690 050,96 лв. и е осигурена с 2 708 471,99 лв. европейско финансиране, 477 965,64 лв. – национално и 503 613,33 лв. – от Община Казанлък. Реалните дейности започнаха още през изминалата 2018-та година с ремонт на участъка на бул. „Розова долина“ от пл.„Севтополис“ до ул.„Бачо Киро“.

Приемането на оферти на фирми – изпълнители за отделните дейности продължава и в момента в Община Казанлък.