Джаз, фънк и соул тази неделя  в Стара Загора
Джаз, фънк и соул тази неделя в Стара Загора / netinfo

Джаз, фънк, соул и фюжън - това обещават пловдивските музиканти от Мирослав Турийски квартет, които тази неделя гостуват с концерт в Стара Загора. Началният час е 19:30, а мястото - залата на кино Промакс(бившето кино Комсомол).

Предстоящото събитие е с името Младенова - Турийски проект. В неделя старозагорската публика ще има възможнст да чуе интересно подбрания и разнообразен репертоар на пловдивските музиканти. Ще звучат хитове, като Ain't no sunshine на Бил Уидърс и Sunny на Бони М. Бендът ще забие и вечните джаз теми Giant steps на Джон Колтрейн, Speak low на Кърт Уейл и Spring can realy hang you up the most на Тони Уолф. Това, което обединява тези различни твобри е стилния и чист аранжимент на Мирослав Турйски.
За ценителите на eвропейския джаз, бандата от Пловдив е приготвила две парчета на известнта певица Виктория Толстой, която е пра-внучка на големия руски писател Лев Толстой.

Страста на бендлидера Миро Турийски е джаза, но харесва и класическа и съвременна музика. Обожава творчеството на Брад Мелдау и Есбьорн Свенсон. Диана Маденова е от Плевен и е завършила Национолната музикална академия в София, специалност поп и джаз пеене. Освен по джаз си пада и по соул и фънк.

Басистът Сашо Леков е свирил с най-големите български джаз музиканти, като Шибил Бенев Христо Йоцов, Антони Дончев, Милчо Левиев, Илдъз Ибрахимова и много други. По време джем-сешън в родния Пловдив Леково е забивал със световни джаз имена, като барабаниста Били Кобъм, тромпетиста Ренди Брекър и перкусиониста Аирто Морейра.

Освен с джаз барабанистът Начо Господинов се занимава и със суол и Ар енд Би музика. Той е член на една от най-популярните групи под тепетата - Freestyle.