Държавата увеличи дела си в болницата
Държавата увеличи дела си в болницата / DarikNews.bg

Държавата увеличи с 40 номинални акции дела си в МБАЛ "Д-р Ст. Киркович"-Университетска. В момента тя притежава малко над 83%, стана ясно след Общото събрание на акционерите на търговското дружество. На форума присъстваха четирима представители на общините.

Приет беше финансовия отчет за изминалата година, няма и промени в състава на съвета на директорите, информира представителят на здравното министерство Зоя Вълева. Отчетените 2 млн. лева загуба са заради сливането на двете болници, което беше извършено без финансовата помощ на общините и държавата. Към момента просрочените задължения на МБАЛ „Д-р Ст.Киркович"-Университетска са близо 16 млн. лева.

Предстоящият ремонт и пребазиране на родилното отделение в бившите клиники на Университетска болница ще надхвърли отпуснатите от държавата 200 хил. лева. Изп. директор на старозагорското здравно заведение д-р Петър Атанасов увери, че ремонтът ще започне преди зимата. Според него болницата в Стара Загора е най-голямото добре работещо здравно заведение, което не изпитва затруднения заради новата структура.