Двама от Берое с повиквателни за националния отбор
Двама от Берое с повиквателни за националния отбор / beroe.bg

Капитанът на Берое Иво Иванов и вратарят на старозагорци Благой Макенджиев получиха повиквателни от националния селекционер Ивайло Петев за предстоящите европейски квалификации срещу Хърватия и Азербайджан. Националите ще излязат срещу „шахматистите" на 10 октомври в Загреб и срещу „азерите" на 13 октомври в София.

Двамата бяха в групата за изминалите две срещи на „А" националния отбор срещу Норвегия и Италия. Иво Иванов има един официален мач за България - при победата с 4:1 над Малта през 2009 г.

Иванов бе и младежки национал на България. Макенджиев дебютира в националния отбор на контрола с Румъния играна на 7 февруари 2015 година в Анталия като част от неофициална дата от календара на ФИФА. Тогава стражът записа силни 45 минути и остана в полезрението на Ивайло Петев.

Повиквателна за мачовете с Хърватия и Азербайджан получи и един от бившите футболисти на Берое - Георги Костадинов. Полузащитникът, който в момента е част от Левски, бе в състава на Берое през миналия сезон когато тимът стана втори в първенството.