Двама казанлъчани в  Team Europe junior - 2011
Двама казанлъчани в Team Europe junior - 2011 / netinfo

Двама казанлъшки студенти са включени в пилотния екип от младежи -експерти по европейски теми " Team Europe junior - 2011. Това са студентите от ПУ „П. Хилендарски" -Стилияна Петрова - 2-ри курс право и първокурсникът по химия Георги Даскалов.


Двамата успешно преминаха втория етап на конкурса, проведен в София, в началото на този месец. Стилияна и Георги са сред 48-те участника, събрали най-много точки в конкурса. Като бонус за доброто им представяне те ще имат възможност да посетят европейските институции в Брюксел и да слушат презентации на европейски теми от служители в тези институции. Освен това младежите от пилотния екип ще се обучат специално в умения за такива презентации, които ще водят в българските училища. Грамоти--сертификати за техните умения ще удостоверяват проведеното обучение с младежите.
Участниците в младежкия тим ще бъдат основните участници като доброволци в кампанията "Обратно в училище" през 2011 година ,чиято задача ще бъде да се срещнат с ученици и учители в училището, което са завършили в родния си град -Казанлък.Младежите ще трябва да представят в своите училища презентациите, които са подготвили по европейски теми, избрани от тях.Те ще работят в тясно сътрудничество и ще бъдат подпомагани от българската мрежа европейски информационни центрове „Европа директно".


На 24 февруари Георги Даскалов и Стилияна Петрова, заедно с младежкия тим"Европа" заминават за Брюксел и с това реално стартира тяхното участие.