До края на годината АГ-клиниката ще бъде пребазирана в болницата
До края на годината АГ-клиниката ще бъде пребазирана в болницата / DarikNews.bg, архив

80 бебета са проплакали от началото на годината в АГ-комплекса към УМБАЛ-Стара Загора. 1369 са родените през изминалата 2015 година.

Здраве и повече бебета през тази година пожела на екипа на родилното областният управител Георги Ранов, който присъства на тържеството, посветено на Деня на родилната помощ.

До края на годината АГклиниката ще бъде пребазирана в болницата
netinfo

До края на годината АГ-клиниката трябва да бъде пребазирана в голямата болнична сграда и средствата за това вече са осигурени, заяви изпълнителният директор на УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович" доц. д-р Йовчо Йовчев.

До края на годината АГклиниката ще бъде пребазирана в болницата
netinfo

Ротари клуб-Стара Загора дари на клиниката два фетални монитора с LCD дисплей, единият от които с 2 броя трансдюсери за близнаци, на обща стойност 4700 лв.
Дамите от Зонта клуб-Стара Загора дариха първото родено през тази година бебе - момченцето Даниел, с бебешки принадлежности.

В частната МБАЛ Ниа Мед в Стара Загора от началото на годината са се родили 30 бебета, а от 2007 година, когато болницата отваря врати, са проплакали общо 4060 деца.

29 са новородениет от началото на годината в АГ-отделението на болница "Тракия. През изминалата 2015 година нов живот е даден на 529 деца, което с 22 повече от предходната 2014 година.

На 21 януари се празнува Деня на родилната помощ, известен още като Бабинден.