Демонтират надлеза край Николаево
Демонтират надлеза край Николаево / Областна администрация Стара Загора

Областният управител Йордан Николов инспектира продължаващата работа по демонтажа на надлеза край Николаево, който беше силно повреден от блъсналия се в него товарен автомобил, превозващ багер. От фирмата изпълнител „Трейс Груп Холд" АД съобщиха, че е създадена организация на работа по надлеза през светлата част на деня, когато движението по Подбалканския път I-6 София - Бургас е спряно, а преминаването по обходни маршрути за движение се контролира от служителите на Областната дирекция на МВР - Стара Загора.

Проверката установи, че от фирмата-изпълнител работят по демонтажа на останалите три греди и разрушаването на пътната плоча на надлеза. Целта е целият среден отвор да бъде премахнат, като път ІІІ-5007 Ягода - Конаре остава трайно затворен, обясниха от фирмата-изпълнител. В края на деня движението на автомобили по пътя към Бургас се възстановява, като намеренията са до четвъртък работата по обезопасяването на надлеза да приключи, информира Цветанка Иванова -началник отдел „Пътно поддържане" към Областно пътно управление - Стара Загора. Въведено е и временно ограничение на скоростта на преминаване през пътното съоръжение.

Очаква се комисия от Агенция пътна инфраструктура в най- кратък срок да извърши детайлна експертиза и да предприеме необходимите действия за бързото му възстановяване.

При инцидента на 9 ноември около 15.30 часа тежкотоварен камион, превозващ верижен багер, се блъсна в надлеза край град Николаево, при което една от носещите греди беше съборена, а останалите три са повредени. Назначената от областния управител комисия констатира, че е нарушена целостта на носещата конструкция на пътното съоръжение, както и че е провиснала тротоарната плоча от източната страна на надлеза, което направи преминаването на пътния надлез по път ІІІ-5007 Ягода - Конаре рисковано и опасно.