Дават стадион Локомотив за 10 години на ПФК Берое
Дават стадион Локомотив за 10 години на ПФК Берое / DarikNews.bg, архив

Старозагорският стадион „Локомотив" и тренировъчното игрище към него се отдават безвъзмездно за срок от десет години на ПФК „Берое-Стара Загора", решиха общинските съветници. Предложението бе прието на сесия с гласовете на 34-ма заседатели, седем се въздържаха, а един бе против.

ПФК „Берое-Стара Загора" разполага с много сериозна инвестиционна програма, според която за създаването на спортни обекти се предвижда да бъдат вложени повече от 1,5 млн. лева.

„Когато някой иска да инвестира в спорт, той инвестира в здраве и в бъдеще. Важното е, че Стара Загора ще разполага с модерни спортни обекти, а не с терени като сегашните, които са обрасли с бурени", обясни пред колегите си вносителят на предложението общинският съветник Маноил Манев от ГЕРБ. Преди няколко месеца спортната база и на стадион „Берое" бе предоставена на едноименния футболен клуб. Предвидено е до края на тази година да бъдат вложени и 460 хиляди лева за модернизацията на стадион „Локомотив". Инвеститорът и едноличният собственик на капитала на ПФК „Берое" са заявили готовност там да се развива детско-юношеска школа. Общинският съвет прие и допълнение към предложението на управляващото мнозинство, според което се прекратява ползването на стадиона от ФК „Локомотив", с мотива, че двама стопани на едно място не могат да съществуват и инвестиционната програма не би се изпълнявала пълноценно. Съветниците упълномощиха кмета на община Стара Загора Живко Тодоров да сключи договор с ПФК „Берое-Стара Загора".

В момента на стадион „Локомотив" се провеждат тренировки, макар че базата е занемарена от години.