Бременна в петия месец почина от новия грипен вирус
Бременна в петия месец почина от новия грипен вирус / Dariknews.bg

30-годишна бременна жена от сливенското село Шивачево почина от новия грипен вирус в Старозагорската многопрофилна болница.
Тюркшан Стефанова е постъпила на 22 октомври в старозагорската болница, след като още на 19 е потърсила лекарска помощ в частна болница в Сливен. Бременната в петия месец жена е изписана по свое желание, обясни директорът на МБАЛ Ст.Загора д-р Катя Бекярова. "Веднага е консултирана с акушер-гинеколог и пулмолог.Два часа след това е приведена в ОАРИЛ, защото дихателната й недостатъчност се задълбочава. Оттам нататък започва одисеята, но тя си почина от усложненията на свинския грип. Жената почина в 0 часа и 30 минути".
Починалата е била в контакт по-рано с болното си дете, което е било с висока температура."Не е ясно колко дни по-рано жената е била с грипоподобни оплаквания", обясни д-р Бекярова.
От болницата са кетегорични ,че лекарите са направили всичко възможно, за да я спасят.
Д-р Катя Бекярова потвърди за Дарик радио, че две деца на 5 и на 8 години от Ямбол, болни от новия грипен вирус, вече са изписани от МБАЛ-Стара Загора. "Децата са изпратени в нашето Инфекциозно отделение от Раднево".