Боди арт в Дните на траките в Казанлък
Боди арт в Дните на траките в Казанлък / Д.Бобева- архив

 

Четвъртият национален боди арт пленер ще е сред акцентите в тазгодишните Дни на тракийската култура, които се провеждат в Казанлък в началото на септември. Тазгодишното им издание започва на 4-ти септември.

В Боди арт пленера участват изявени художници и бодиарстисти  от цялата страна, а за модели им служат местни красавици и смели граждани. По традиция след пленера се организира и своеобразна изложба от изрисувани тела.  Атрактивното шоу ще се проведе следващата събота- 5-ти септември от 11 часа на улица „Искра" в Казанлък.

Сред останалите атрактивни изяви в рамките на тракийските дни е и демонстрацията, която ще направят воините от прабългарската школа за оцеляване „БАГА- ТУР"  - Стара Загора,. За 5-ти септември е предвидено и представянето на четвъртия  том от мащабния сборник „ Проблеми и развитие на тракийската култура". Промоцията на уникалната книга   ще е съчетана с поредната научна конференция на тема: „Проблеми и развитие на тракийската култура".  Участие в този форум са заявили със свои научни доклади и съобщения доц. Красимир Лещаков от СУ „ Св. Климент Охридски,", ст. н.с. Мария Чичикова от НАИМ на БАН, проф. Златина Гочева, реставраторът Китан Китанов, професорите Иван Маразов и Николай Никола Овчаров.

В първия ден от Дните на траките Казанлък ще домакинства и Националната кръгла маса на розопроизводителите.