Берое победи и в двете контроли
Берое победи и в двете контроли / netinfo

 

Две победи за един ден  постигнаха футболистите на ПФК  Берое. Два различини състава на  зелено-белите играха контроли по едно и също време. Едната единайсеторка на старозагорци  победи пловдивския  Брестник 1948 с 1:0, а другата спечели гостуването си на  Сливен 2000 с 2:1. Следват подробностите: 

Проверката с Брестник се игра на градския стадион в Хисар.  Антонио Хаджииванов и Станислав Бачев бяха близо до отбелязването на гол за Берое, но първото полувреме завърши при нулево равенство. Старозагорци  сътвориха няколко добри атаки  през втората част, но  равенството се запази чак до 75- та минута. Тогава зелено-белите  поведоха - Диан Генчев напредна по дясното крило и с хубав пас намери Искрен Писаров, последният центрира,  Георги Динков стреля от въздуха и прати топката в мрежата  без да остави никакви шансове на вратаря на пловдивчани Годжев. До края на мача липсваха други голови и ситуации и срещата завърши при резултат 1:0 в полза на Берое. Този състав бе воден от старши-треньора Илиан Илиев. Неговия помощник Ивко Ганчев изпълняваше ролята на наставник при другата контрола на Берое, срещу Сливен 2000. Тази проверка се игра на стадиона  в сливенското село Самуилово.

Капитанът Слави Жеков можеше да открие при първата по-опасна атака на Берое, но удара му от далечна дистанция не намери целта. В 18-та минута Николай Станков бе съборен в пеналта на Сливен и Берое получи правото да изпълни дузпа. Нападателят  Георги Андонов бе точен от бялата точка - 1:0 за Берое. Старозагорци не забавиха темпо и продължиха да търсят второ попадение в сливенската врата. В 27-та минута голмайсторът Андонов стреля от добра позиция, но не улучи вратата. Малко по-късно крилото на зелено-белите Дончо Атанасов тресна гредата при поредната акция на Берое. Почивката дойде при този резултат.

Съставът на  Ивко Ганчев бе по-активният и през вторите 45 минути. В 70-та резервата  Атанас Апостолов удвои. 21-годишният нападател се възползва от извеждащото подаване на Николай Станков, навлезе в пеналта и с точен удар прати топката в мрежата на Господинов. Резултатът можеше да стане класически, но беройци пропуснаха да вкарат при няколко опасни ситуации пред вратата на Сливен, като  Милен Танев, Дончо Атанасов и Николай Станков бяха близо до гола.

Вместо това символичните домакини намалиха резултата. Това стана в минута преди да изтече редовоно време, а автор на попадението за Сливен бе Диан Христов.  За повече  не остана време и така  Берое спечели контролата  с 2:1.