Берое пак на финал за Купата
Берое пак на финал за Купата / ПФК Берое

Отборът на Берое е вторият финалист в турнира за Купата на България. Старозагорският тим се наложи с 1:0 над Славия във втория двубой от полуфиналите и след 0:0 в първата среща стигна до директния спор за трофея.

Единственото попадение отбеляза Георги Андонов в 87-та минута.

За Берое това е второ участие на финал в последните три години. Тимът е носител на купата на България от 2010 г.

Съперник на старозагорския тим ще бъде Левски, който вчера завърши 0:0 с Локомотив (София), а в първата среща спечели с 3:1. Двубоят между Берое и Левски е на 15 май, тепърва ще бъде решено на кой стадион ще се играе той.

Неприятно впечатление след края на двубоя между Берое и Славия тази вечер направиха разразилите се скандали. Секунди след последния съдийски сигнал още на терена нервите си изпусна вратаря Георги Петков. Стражът дори изрита една топка към трибуните.

По информация на gong.bg скандалът с него е продължил и пред съблекалнята на Славия, в него се е намесил и президента на Славия Венци Стефанов.

„Шансовете ни на финала са минимални. Иначе днес беше въпрос на търпение да вкараме гол. Това беше най-голямото напрежение, под което сме играли досега", лаконичен бе треньорът на Берое Петър Хубчев.

„Имаше напрежение. Все пак е полуфинал за купата. Виждате какви престрелки имаше от президенти и треньори на Славия, че ние играем със съдии. Смея да твърдя, че и в двата мача бяхме ощетени. Сега ни предстои финал и ще се стремим да го спечелим. Шансовете ни са много големи", заяви голмайсторът Георги Андонов.

„Ударих вратата и един полицай ме напсува. Викна ми "К'во правиш бе, селяк?!" След две минути излязох от съблекалнята и гледам, че него вече го нямаше, като го бяха сменили с друг", обясни скандалът пред съблекалнята Георги Петков.

„Къде сме? В Бобов дол или в Брежане. Тук сме Стара Загора - голям град. Честитя им на домакините и дано на финала срещу Левски да паднат с 0:3", заяви афектиран вратарят на Славия.