“Атака” изключи Тихомир Томов
“Атака” изключи Тихомир Томов / netinfo
Общинското събрание на Политическа партия “АТАКА” –Стара Загора изключи Тихомир Динев Томов от организацията.

Повод за това е появата на Томов по време на тържествата , посветени на Деня на Българската армия-6 май, носейки нацистка значка. Общинският сбор на партията се надява кметът проф. Светлин Танчев да отстрани Тихомир Томов от поста му заместник-кмет, пише в съобщение на “Атака” до медиите.

Припомням Ви, че в началото на седмицата Български антифашистки съюз, Съюзът на запасните офицери и ветерани от войните и Общинското ръководство на БСП определиха поведението на заместник-кмета като недопустимо и като открита фашистка пропаганда. Те настояха г-н Томов да се извини за своето поведение. Пред Дарик радио заместник-кметът Тихомир Томов заяви, че “личността и идеите не могат да бъдат разделяни “ и отказа да се извини на старозагорци.

“Г-н Волен Сидеров ,както и общинското ръководство на ПП “АТАКА”-Стара Загора категорично и безкомпромисно се разграничава от поведение, прокламиращо всякакви нацистки, ксенофобски или расистки идеологии.Подобни прояви са в пълен разрез с целите на партията, които включват налагането на модерния и градивен национализъм като реална политика в управлението на България в 21 век” ,пише още в съобщението на партията до медиите.

Поради несъгласие с взетото решение , Общинската организация напуснаха Георги Трендафилов и Златена Ангелова. Ръководството на политическа партия “АТАКА” ги призовава да освободят и местата си, които заеха като представители на партията.