Американци свирят в библиотеката
Американци свирят в библиотеката / DarikNews.bg, архив

Американската група Tumbling Bones ще изнесе концерт на 12 ноември от 18 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески", зала първи етаж

Групата се състои от четирима млади мъже, вдъхновени от очарованието на старата музика. Свирят смесица от оригинални композиции и традиционна музика, с елементи на блуграс, предвоенна кънтри музика и малко съвременен рок енд рол, с който са израснали.

Правят музика само с акустични инструменти, обувки за степ, и - най-вече - с гласовете си! Двамата Пит Уини (китара, ударни с крака, вокал) и Джейк Хофман (банджо, бас, вокал) сформират групата Tumbling Bones през есента на 2010 г. Дебютът на групата „Не рискувай душата си" (2011 г.) стига до топ десет в радио-класацията за кънтри музика. През пролетта на 2013 г. обединяват сили с автора на песни и китариста Кайл Морган. В този състав групата прави шестмесечно турне. Нов успех за групата е присъединяването през 2014 г. на цигуларя-виртуоз Арон Джона Луис и поредицата от турнета, фестивални изяви в САЩ, Ирландия, Германия, Великобритания и пускането на първия им дългосвирещ албум. Освен концертни изяви, членовете на групата продължават с преподаването на музика.

Вход свободен!