Течащ покрив, наводнени стаи, напукана мазилка, дупки в стените, отворени шахти в двора в детска градина, предава NOVA.

Това показват снимки от детска градина „Дядовата ръкавичка” в столичния район „Сердика”. Родители на деца и служители твърдят, че детското заведение е за цялостен ремонт.

Преобразиха изцяло детска градина в Перник (ВИДЕО)

По техни думи сигнали до институциите са подавани през последните три години, но без резултат. Разтревожените родители казват, че са доволни от грижите, които се полагат за децата им в учебното заведение, но са притеснени от материалната база. Споделят, че има изготвен констативен протокол от месец юли 2021 г., в който се препоръчва спешен ремонт на сградата, но оттогава досега нищо не се е случило.

Директорът на ДГ "Дядовата ръкавичка" Десислава Кьосева призна, че основният проблем е течът на покрива. Тя увери, че каквото е било по силите и по бюджета на детската градина, е било извършено.

Районният кмет Тодор Кръстев заяви, че комисията, сформирана от Община София, е установила, че сградата не е опасна. „Подали сме още през 2021 г. да се включи в проектобюджета на Столична община за финансиране на цялостен ремонт.

Някъде за около 400 хиляди лева е направена количествено-стойностната сметка, но към настоящия момент няма държавен бюджет. Същевременно и общината няма бюджет”, каза още Кметът. Той обаче уточни, че веднага след приемането на общинския бюджет, ще бъдат отделени средства за спешния ремонт.
nova.bg