Продължава разследването за убийството на Кирил Кирилов-Шкафа
Продължава разследването за убийството на Кирил Кирилов-Шкафа / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Надя Коцева
Продължава разследването за убийството на Шкафа
51905
Продължава разследването за убийството на Шкафа
  • Продължава разследването за убийството на Шкафа

Няма следи от насилие при намерените трупове на дете и възрастна жена през изминалата нощ в София, каза директорът на СДВР комисар Валери Йорданов. Той обясни, че смъртта на детето е нещастен случай - то е било само, подхлъзнало се е и се е удавило във Владайската река. За възрастната жена е възможно да става въпрос за самоубийство, обясни той.

Йорданов каза, че продължава разследването за убийството на Кирил Кирилов-Шкафа, който беше прострелян в събота вечерта в „Младост-3” и почина от раните й. Името на Кирилов се свързва с групата за отвличания „Наглите”. Той уточни, че се работи по две версии - предумишлено убийство или опит за сплашване, но с фатален край.

„Версиите основно са две - нападение с цел това лице да бъде ликвидирано, но не се изключва и вариант това да е един инцидент, при който той да е пострадал. Нараняванията, които е получил, не съответстват да е причакван, за да е убит на място. Той е починал от кръвозагуба, тъй като един от куршумите е засегнал артерия”, обясни още комисар Йорданов.

Той коментира и сагата около стадион „Локомотив” в столичния квартал „Надежда”. Той обясни, че не бива да се вини полицията за забраната в съоръжението да се играят мачове. „Самият стадион няма лиценз. След като няма лиценз ние не можем да охраняваме нещо, което е нелицензирано. Самата фирма, която се опитаха да наемат за вътрешна охрана, също отказа да охранява един нелицензиран обект, тъй като последствията след това за кой са - за самия клуб или за фирмата, която ще влезе вътре да охранява. Не бива полицията да се вини в този случаи, тъй като това е несериозно”, отбеляза Йорданов.