Почистващите фирми готови за снега
Почистващите фирми готови за снега / снимка: БГНЕС
Почистващите фирми готови за снега
48310
Почистващите фирми готови за снега
  • Почистващите фирми готови за снега

Почистващите фирми в София имат готовност за зимната обстановка и снеговалеж. Това каза пред Дарик директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева. Тя обясни, че и рано тази сутрин снегопочистващите машини са били на необходимите места в готовност за работа. Георгиева призова шофьорите да се съобразяват със зимната обстановка в града.

„Ситуацията е зимна. Добре би било да има бяла Коледа. Фирмите са готови. Те и тази нощ, в 6 сутринта... всички бяха по опорните си точки. На Витоша се работи още от 1 ноември с прекъсване в зависимост от ситуацията. Нищо ново, освен констатиран, за съжаление, постоянен факт, че много от шофьорите карат както с несъобразена скорост според колегите от КАТ, така и неподготвени за зимата. Днес имаше автобус с деца на Витоша. Колегите бяха доста притеснени, пътят се обработваше, но автобусът е бил зле екипиран по отношение на гумите", разказа Георгиева.

Директорът на Столичния инспекторат призова: „Като човек и директор на контролна структура много моля шофьорите да се съобразяват с факта, че е зима и не е нормално да са оборудвани така, както през лятото. Фирмите са в готовност, постоянно се следят пътищата. Територията на Софийска община е голяма, има различни категории пътища - от републикански до вътрешноквартални улици и условията са различни. Там, където има проблеми, моля гражданите да използват нашия телефон 987 55 55. Диспечерите на инспектората незабавно уведомяват фирмите-изпълнители".