Отново протест срещу кабинета, напрежение между полицията и демонстранти
Отново протест срещу кабинета, напрежение между полицията и демонстранти / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Десетки граждани се събраха тази вечер на протест пред сградата на Министерски съвет с искане за оставка на кабинета „Орешарски”. Протестиращите скандират „Оставка” и освиркват сегашното правителство.

Събралите се граждани са издигнали български знамена и такива на ЕС. На някои от издигнатите плакати е написано „Демократична гражданска инициатива”, „Граждани с нетърпимост”, „Орешарски, скачай през прозореца. Аз ще те подхвана”, „Главното бедствие още не е свършило, DMS оставка”.

Към 19.30 ч. протестиращите достигнаха сградата на Народното събрание. Малко след това пред паметника на Цар Освободител е възникнало напрежение между протестиращи и полицаи, съобщи „Фокус”. представители на органите на реда искали да арестуват участник в демонстрацията, но той избягал.

Малко след това протестиращите започнаха да се разотиват и демонстрацията приключи.

Около загражденията покрай парламента са разположени полицейски сили. Пред паметника на цар Освободител има разпънат плакат, на който пише: „Не искаме оставка де факто, искаме оставка де юре”.

Движението по бул. „Цар Освободител” в посока СУ „Св. Климент Охридски” е блокирано, а в посока Министерски съвет се осъществява нормално.