Оставки в Софийски имоти
Оставки в Софийски имоти / снимка: БГНЕС
Оставки в съвета на директорите на Софийски имоти
49124
Оставки в съвета на директорите на Софийски имоти
  • Оставки в съвета на директорите на Софийски имоти

Изпълнителният директор на "Софийски имоти" Камен Манев и членът на съвета на директорите на дружеството Георги Гегов са си подали оставките малко преди края на миналата година. Това съобщи общинският съветник Николай Стойнев На тяхно място ще бъдат предложени Полина Витанова и Деян Цветков. Деян Цветков е работил в управлението на недвижими имоти, като последно е заемал такава позиция в образователното министерство, а Полина Витанова е адвокат, с опит в сферата, допълни още Стойнев. Той обясни, че на следващата сесия на общинския съвет ще се внесе доклад за промяната в постовете. Столичната агенция за приватизация ще поиска да се направи актуализация на правен анализ на всички имоти в капитала на дружеството и да се обяви процедура за избор на консултант.

Досегашното ръководство на „Софийски имоти" е било разработило доклад по отношение на уточняването на собствеността и капитала на дружеството, който още през 2011 година е бил предоставен на всички политически групи в Столичния общински съвет, каза Стойнев. Той обясни, че тогава не е бил подготвен доклад, а това ще бъде една от първите задачи на новото ръководство на дружеството - да предприеме всички мерки, за да може „да бъде изчистен капиталът".

Общинският съветник каза, че е отчетена свършената огромна работа от досегашното ръководство. „Софийски имоти" през тези три години, откакто ръководството е в управлението на дружеството смени имиджа си на скандално дружество", каза Стойнев.

По думите му оттук насетне се планира да бъде привлечен консултант по приватизацията на Софийски имоти с цел изработване на детайлна програма за определяне на имотите в капитала и за предназначението им, като решение на Столичния общински съвет ще бъде коя част от имотите ще бъдат предоставени на Столична община, коя ще бъде продадена и коя ще остане в дружеството да оперира като общинско инвестиционно дружество, което притежава имоти.