/ БГНЕС, архив
Питат софиянци как да изглежда бул.
93358
Питат софиянци как да изглежда бул.
  • Питат софиянци как да изглежда бул.
В последния работен ден за април, софиянци ще обсъждат как да изглежда столичния булевард "Княз Александър Дондуков" след ремонта му през лятото. Местната власт е решила да организира обществено обсъждане в сградата на Направление "Архитектура и градоустройство".
 
От миналата година тече анкета и на сайта на Столична община, а резултатите там показват, че повече от половината участници в допитването искат изцяло аслфартиране на булеварда. От "Московска"33 пък все още не уточняват каква точно ще бъде настилката след рехабилитацията на участъка.

Ремонтират столичния бул. "Дондуков" от юни до септември
 
Засега е ясно само, че ремонтът на булевард "Дондуков" започва от 1 юни. Дългочаканото обновление обаче ще спре трамваите, които се движат в участъка от Младежкия театър до улица "Кракра".
 
Месец и половина преди началото на работата по булеварда, все още стои въпросът каква ще е настилката по него. Местната власт посочват, че последната дума имали столичани. Първо те можеха да избират дали да има павета, само асфалт или комбинация от двете, на анкета на сайта на общината. 
 
Софиянци ще избират каква да бъде настилката по булевард "Дондуков"

Сега от "Московска"дават възможност на гражданите да участват в публично обсъждане на различните вариант за обновление на булеварда.
 
На 29 април от 17.30 ч. при главния архитект на София ще протече срещата между общинарите и жителите на града. Преди време общината лансира и идеята за въвеждане на еднопосочно движение по бул. "Дондуков", но живеещите и работещите в района не приеха добре предложението и на този етап то остава замразено.