Нов опит за кражба на банкомат
Нов опит за кражба на банкомат / снимка: DarikNews.bg, архив
Нов опит за кражба на банкомат
60132
Нов опит за кражба на банкомат
  • Нов опит за кражба на банкомат

Крадци се опитаха да отмъкнат банкомат в столичния квартал „Манастирски ливади", съобщиха за Дарик от СДВР. Обирджиите вързали устройството с метални въжета и пробвали да го изтръгнат от стената с помощта на мощен джип. Охранителната аларма се е задействала и нападателите са избягали.

Малко преди 03.00 ч. тази нощ сигналът за осуетената кражба е подаден в полицията. Целта на апашите била банкомат на „ПИБ", монтиран на офис за интернет услуги, който се намира на улица „Иван Сусанин" в „Манастирски ливади".

Планът на кражбата предвиждал машината да бъде завързана с метални въжета и изтръгната от стената с помощта на джипа. След като буквално откъртили банкомата от мястото му, обирджиите го натоварили в багажника на микробус, откраднат малко по-рано същата нощ в района на 7-мо районно. Секунди преди апашите да потеглят от мястото обаче, алармата се задействала и служители на частната охранителна фирма успели да осуетят престъплението. Извършителите потеглили в неизвестна посока с джипа. Два часа по-късно автомобилът е намерен опожарен в „Лозенец".

Полицията издирва крадците.

Това е поредният опит за кражба на банкомат по този начин. През октомври крадци се опитаха неуспешно да отмъкнат банкомат в столичния квартал „Св. Троица". Първият подобен случай бе регистриран в средата на септември в Перник.