/ БТА
Mинистърът на туризма Зарица Динкова заяви, че България се затвърждава като ключова спортна дестинация. Тя присъства на откритото първенство по тенис Sofia Open.

Динкова отбеляза, че министерството е сигурен и надежден партньор при провеждането на редица световни спортни събития. 

„Международният турнир дава възможност на София, а и България, да се превърнат в дестинация на световния тенис елит. По този начин привличаме туристи, които могат да се запознаят с културата, различните туристически обекти и атракции, които предлага столицата ни“, отбеляза министър Динкова.

Министър Динкова: Атаката срещу туристическия бизнес на България тази година беше много силна

За осми път България е домакин на турнир от календара на Световната асоциация на професионалните тенисисти (АТР). Тенисът е атрактивен за младите хора и деца от цял свят и през последните години увеличи значително своята популярност в страната ни, отбелязват от Министерството на туризма.

Французинът Адриан Манарино спечели титлата на турнира по тенис за мъже на твърда настилка от сериите АТП 250 Sofia Open с награден фонд 562 815 евро. Поставеният под номер 2 Манарино надделя във финала над британеца Джак Дрейпър със 7:6(6), 2:6, 6:3. Двубоят продължи два часа и 17 минути.

Sofia Open 2023 се проведе от 4 до 11 ноември в „Арена София" и зала „София", като домакин е Българската федерация по тенис. 
Десислава Антова/БТА