ДАИ погва маршрутките
ДАИ погва маршрутките / netinfo
ДАИ погва маршрутките
82859
ДАИ погва маршрутките
  • ДАИ погва маршрутките

Автомобилна администрация проверява маршрутките в столицата. По време на инспекцията се следи дали превозните средства са в изправно състояние и с необходимите документи. Следи се дали на всички пътници се издават билети и дали маршрутката не е претоварена.

По време на проверките инспекторите от „Автомобилна администрация" следят дали превозното средство е в изправност и има ли всички необходими документи. Проверява се водачът на маршрутката, а също и дава ли се билет на всеки пътник, каза Красимир Найденов от ДАИ София. По думите му сред нарушения касаят претоварване над допустимия брой, като напоследък това се случва все по-рядко, защото самите шофьори не поемат този риск. Друго нарушение, което се констатира напоследък все по-рядко, е пътник без билет.

Според част от проверените водачи билети се издават на всеки пътник, а част от хората вече сами си ги търсят. „Вътре има табелка, която кара пътниците да си искат билетите и те го правят в повечето случаи", каза един от шофьорите. Той заяви, че има пътниците, които казват, че не им трябва билетчето, но той ги убеждавал да го вземат, тъй като то е и тяхната гаранция, вид застраховка при инцидент.

Шофьорите обаче не отричат, че се случва да качват повече от петима правостоящи, колкото е допустимата бройка.