16 души са ранени при тежка катастрофа в София
16 души са ранени при тежка катастрофа в София / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Трамвай и маршрутка катастрофираха в центъра на София, 10 ранени
46086
Трамвай и маршрутка катастрофираха в центъра на София, 10 ранени
  • Трамвай и маршрутка катастрофираха в центъра на София, 10 ранени

16 души бяха ранени, трима от които тежко, след катастрофа на трамвай и маршрутка на столичното кръстовище на „Патриарх Евтимий" и „Граф Игнатиев".

Трамваят се е движел с висока скорост в посока Строителния техникум и е помел маршрутката, която се е завъртяла няколко пъти. Тя се удря в друг автомобил, като премазва млада жена. Движението по ул. „Граф Игнатиев" за трамваи беше спряно. По всяка вероятност причината за катастрофата са отказали спирачки на трамвая.

Малко след 14 часа трамваят номер 10 подминава спирката и минава на червено, навлизайки в кръстовището на „Попа". Там помита маршрутката номер 35, която се завърта няколко пъти и накрая се забива в лека кола, премазвайки младата жена между двата автомобила. Очевидците са стъписани. Разказват, че спирачките на мотрисата отказали и тя спряла принудително, блъскайки се в трамвая, чакащ на светофара на „Граф Игнатиев" и „Евлоги Георгиев".

16 души са ранени при тежка катастрофа в София
netinfo

Освен малкото дете са пострадали и две момичета на по 15 години. От института за спешна медицинска помощ „Пирогов" съобщават, че там са настанени 12 от ранените. Най-тежко е състоянието на две жени - едната е пешеходец на 34 години, с тежка травма на крака, а другата е 23-годишна жена с травма на главата, която е пътувала в маршрутката. Сред пострадалите има и три деца - две момчета на 15 години и малко детенце на 2 години, което е пътувало с майка си.

За Дарик директорът на столичния електротранспорт Евгений Ганчев обясни, че мотрисата е била сравнително стара, но е минала успешно всички технически прегледи. Той каза, че тези мотриси имат поне четири вида спирачки и по думите не може да откажат всички.

Продължава да се изяснява точната причина за катастрофата.

16 души са ранени при тежка катастрофа в София
netinfo