Затворен за движение остава участъка Калчево - Саранско-Челник
Затворен за движение остава участъка Калчево - Саранско-Челник / netinfo

Проходими при зимни условия са Републиканските пътища в област Ямбол. Поради силния вятър и снегонавявания все още остава затворен за движение път ІІ - 53 по направлението Калчево - Саранско-Челник.

Движението с МПС по пътищата в област Ямбол да се извършва задължително с вериги. Пътните настилки се обработват със съответната техника. Почистват се и се опесъчават.

Метериологичната обстановка е усложнена. По-голяма част от пътните участъци са заледени, а на други места снегонавяванията продължават. Температурата към 9 часа е под нулата - /-5градуса/.

Екипите на Областно пътно управление - Ямбол продължават денонощното си дежурство за съблюдаване на обстановката по пътищата в областта. Пътнопочистващите фирми, ангажирани със зимното поддържане, работят съобразно въведената организация за обезпечаване на републиканските пътища при зимни условия.

ОПУ- Ямбол апелира водачите на МПС да шофират с повишено внимание, да не предприемат рискови изпреварвания в заледените участъци и да се съобразяват със зимната обстановка.