Затворен за движение е пътят Сливен - Селиминово
Затворен за движение е пътят Сливен - Селиминово / Дарик Нюз - архив

Временна забрана за движение на моторни превозни средства по общински път село Селиминово - град Сливен, източно от село Гавраилово, осигуряващ връзка със село Бяла ще бъде въведена от днес, 1 декември 2016г.

Това се налага заради трайното му влошаване и възникнала опасност за сигурността на движението. Пътуващите от село Гавраилово за село Бяла ще трябва да използват обходни маршрути през Сливен или през Чумерна по посока село Градско и село Бяла. Пътуващите от село Бяла към село Гавраилово ще се отклоняват през Сливен.

Пътят е построен през 80-те години на миналия век и е с дължина 15.9 км. През годините не е поддържан в нормално експлоатационно състояние. По цялата му дължина се наблюдават участъци на настилката с нарушена равност, свличане на банкети и други повреди, които правят пътя опасен.

Към момента ограниченият финансов ресурс не позволява предприемане на мерки за подобряване на условията за пътуване. Предстоящият зимен сезон и сравнително малката натовареност са други фактори, предполагащи необходимостта от въвеждане на временна забрана за движение на моторни превозни средства по пътя.